Juhlatilat Lahti

Sukujuhlat, syntymäpäivät, lanseeraus, tuote-esittely? Juhlia ja tapahtumia on moneen lähtöön, mutta yksi on vakio. Messilä tarjoaa tilaisuutesi arvoiset puitteet ja järjestelyt vuosien kokemuksella, omistautuen ja innostuen.

Kysy lisää ja pyydä tarjous myyntipalvelusta: puh. 03 860 11 tai messila@messila.fi

Juhlatilat Lahti – Messilän Kartanon tilat käytössäsi Lahden alueella

Juhlatilojen klassikko Lahden naapurissa

Vain noin 8 kilometrin päässä Lahden keskustasta sijaitseva Messilän Kartano on yksi alueen tunnetuimmista ja perinteisimmistä juhlienviettopaikoista. Matkan varrella Messilä on saanut toimia satojen häiden, syntymäpäivien, sukukokousten ja muiden juhlien näyttämönä. Monipuoliset juhlatilat, upea miljöö sekä jokaiselle tilaisuudelle omistautunut henkilökunta tekevät juhlien järjestämisestä helppoa ja päivästä ikimuistoisen. Juuri näistä syistä Lahden seudulta juhlatilaa etsivät ovatkin kerta toisensa jälkeen ihastuneet Messilään.

Juhlatilat Messilän historiallisessa miljöössä

Vanhan navetan ylisillä sijaitsevan Markkinaravintolan lisäksi 1900-luvun alussa rakennetussa Kartanossa on useita pienempiä juhlatiloja esimerkiksi intiimien ristiäisten, kihlajaisten tai merkkipäivien viettoon. Kartanon alasalissa on vietetty useammatkin rippijuhlat ja Ylöstalon tuvassa tunnelmalliset pikkujoulut. Hyvin varustelluissa juhlatiloissa on valmiina kaikki tarpeellinen ja henkilökunta huolehtii pientenkin yksityiskohtien toteutuksesta yhdessä sovitun mukaisesti. Juhlaväen tehtäväksi jää vain saapua paikalle ja ottaa päivästä kaikki irti.

Juhlatila toiveidesi mukaan

Messilän juhlatilojen tilavuokrat pitävät sisällään tarjoilun, pöytäliinat, kankaiset lautasliinat, astiat ja ruokailuvälineet. Tarjoilu voidaan rakentaa täysin yksilöllisten toiveiden mukaiseksi tai muokata jo olemassa olevien valmiiden menuiden pohjalta.

Messilän Kartanon keittiö on tunnettu runsaasta ja maittavasta tarjoilustaan sekä huolellisesti suunnitellusta menuistaan. Messiläläisten rakkaus ruokaan näkyy ja maistuu keittiömestarin loihtimissa aterioissa. Ruuan valmistukseen käytetään aina vain tuoreita ja ensiluokkaisia, mahdollisuuksien mukaan Lahden alueelta hankittuja lähiruokaraaka-aineita. Keittiömestari valmistaa ateriat aina mahdolliset ruoka-aineallergiat tai halutut teemat huomioiden.

Juhliin ja häihin suunniteltuja valmiita menuita ovat Kartanon juhlallinen leikkelepöytä, Kartanon herkkupöytä sekä Kartanon juhlapöytä. Pitkälle iltaan jatkuvissa juhlissa tarjoillaan usein myös iltapala ennen kotiinlähtöä. Valmiita iltapalavaihtoehtoja on useita ja tarvittaessa juhlatilaan voidaan kattaa täysin ”mittojen mukaan” suunniteltu iltapala.

Lahden alueen palvelut käytössäsi

Juhlatilat on mahdollisuus somistaa monin eri tavoin. Messilän henkilökunta auttaa tarvittaessa somistuksessa ja huolehtii tilojen siivouksesta juhlien jälkeen. Vuosien kokemus erilaisten juhlien, kokousten ja tilaisuuksien järjestämisestä näkyy kattavana yhteistyöverkostona Lahdessa, Päijät-Hämeessä ja koko Etelä-Suomen alueella. Mikäli etsit vaikkapa juhlien teemaan sopivia ilmapalloja omalla painatuksella tai osaavaa kukkakauppaa morsiuskimpun ja vieheen sitojaksi, voit aina kääntyä messiläläisten puoleen. Messilän juhlakartanon kokenut henkilökunta auttaa parhaansa mukaan kaikissa juhlien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja pyrkii varmistamaan, että juhlapäivä vastaa puitteidensa puolesta sille asetettuja odotuksia.

Kaiken kokoisia juhlatiloja, kaikenlaisiin juhlatarpeisiin

Kartanossa sekä kartanon pihapiirissä on useita erilaisia ja erikokoisia juhlatiloja aina pienistä ja intiimeistä muutaman hengen kamareista jopa 200 henkilön kestitsemiseen soveltuvaan Markkinaravintolaan. Tiloista löytyy Wi-Fi, videotykki ja fläppitaulu, joita voidaan tarvittaessa hyödyntää juhlaohjelman toteutuksessa.

Kartanoravintola sijaitsee nimensä mukaisesti kartanon päärakennuksessa. Kartanon ensimmäisessä kerroksessa on 50 hengen sali. Kartanon yläkerrassa on kolme pienempää tilaa, joissa voidaan järjestää intiimimpiä, 10–30 hengen juhlia tai ne voidaan ottaa muuhun käyttöön, kuten esimerkiksi morsiusparin lepohuoneeksi, ruokasalissa järjestettävien juhlien ajaksi.

Markkinaravintola on Messilän juhlatiloista suurin. Luokkamuotoisena Markkinaravintolassa on paikat 60:lle, juhliin katettuna, ravintolamuodossa jopa 200:lle. Markkinaravintolassa on tilaa myös ohjelmanumeroille sekä tanssimiselle. Suuri juhlatila voidaan somistaa monin tavoin ja esimerkkejä eri toteutuksista voi tiedustella Messilän henkilökunnalta.

Aivan päärakennuksen vieressä sijaitsee Ylöstalo, vanha entisten isäntäperheiden asuinrakennus. Ylöstalossa on mahdollisuus juhlia kodikkaissa puitteissa, laittaa yhdessä ruokaa tai vaikkapa saunoa. Tarvittaessa Messilän keittiö valmistaa ja laittaa tarjolle tilauksen mukaiset ruuat. Ylöstalo soveltuu juhlatilaksi esimerkiksi silloin, kun omaa kotia ei haluta käyttää juhlatilana tai juhlaan halutaan yhdistää muita aktiviteetteja.

Juhlien päätteeksi puhtaisiin lakanoihin

Juhlavieraat voivat nauttia tunnelmasta ja tarjoilusta kelloon katsomatta, sillä päivän päätteeksi Messilän Kartanon pihapiiri ja ympäristö tarjoavat laadukasta ja tunnelmallista majoitusta aivan juhlatilojen tuntumassa. Punamultaiset aittamökit ja aittahuoneet majoittavat 1–6 vierasta, samoin kuin laskettelurinteiden kainalossa sijaitsevat saunalliset hirsimökitkin. Kodinomaisten juhlien järjestämiseen erinomaisesti soveltuva Ylöstalo tarjoaa huvilatyyppistä majoitusta maksimissaan kymmenelle hengelle. Perinteisempää majoitusta on tarjolla puolestaan hotellirakennuksen kahden- ja yhden hengen huoneissa. Aamun valjetessa yöpyjät pääsevät nauttimaan Kartanon aamupalan ennen kotiinlähtöä.

Kattava kirjo oheisohjelmaa Messilässä ja Lahdessa

Etenkin häissä mutta myös muissa juhlissa on vieraille usein tapana järjestää erilaisia ohjelmanumeroita ja aktiviteetteja. Yleensä niiden toteutuksesta huolehtivat kaaso ja bestman tai muu juhlaväki, mutta tarvittaessa voidaan käyttää myös ulkopuolista ohjelmanjärjestäjää.

Messilän Kartano yhdessä Lahden alueen ja muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa tarjoaa monipuolisia ohjelmavaihtoehtoja ja hauskanpitoaktiviteetteja juhlien lomaan. Tarvittaessa koko juhlapäivä voidaan rakentaa halutun teeman pohjalta. Kokous- ja yritysasiakkaille on toteutettu muun muassa Gallialaisia illallisia sekä Country-bileitä, ja mahdollisuuksia on lähes rajattomasti. Juhlien järjestäjien toivoman kaltainen ja juhlatilaan sopiva kokonaisuus räätälöidään aina yksilöllisesti yhdessä Messilän ammattilaisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteena on, että juhlat ovat ikimuistoiset!