Varaus- ja peruutusehdot

Kokoukset ja juhlat

Etusivu » Kokoukset ja juhlat » Varaus- ja peruutusehdot, kokoukset ja juhlat

Varaukset

Varaus tulee tehdä aina kirjallisesti, jolloin se katsotaan vahvistetuksi tekohetkellä.

Kokouspaketti tai juhlapaketti

Kokous- tai juhlapaketti tarkoittaa aina kokonaispakettihintaa, joka sisältää ennalta määrätyt palvelut. Pakettia ei pureta, vaan se veloitetaan sellaisenaan riippumatta siitä, ovatko kaikki osanottajat osallistuneet esimerkiksi iltapäiväkahville. Tilaajalla on kuitenkin mahdollisuus viikkoa ennen ilmoittaa mikäli eri tarjoiluissa on eri määrä henkilöitä.

Tilavuokra

Kokoukset

Kokoustiloihin on saatavilla valkokangas, fläppitaulu, dataprojektori ja internetyhteys. Tilavuokraan sisältyy kokoustilan lisäksi tarvittaessa ryhmätyötilat. Ryhmätyötilat tulee varata erikseen.

Häät ja muut juhlat

Tilavuokrasta veloitetaan puolet varausvahvistuksen yhteydessä. Tämä on sitova varausmaksu, jota ei palauteta.

Juhlien tilavuokraan sisältyy:

 • Pöytäliinat, kankaiset lautasliinat, astiat ja ruokailuvälineet
 • Tilan kalustus ja loppusiivous
 • Tarjoiluhenkilökunta
 • Suunnittelupalaverit ennen juhlaa (2 x 1 tunti)
 • Saatavilla myös valkokangas, fläppitaulu, dataprojektori ja internetyhteys

Erikoisjärjestelyt

Mikäli Messilä Maailma Oy tekee tilaajan toivomuksesta erikoisjärjestelyitä kuten kalustus, koristelut, rakennelmat tai ohjelma, tilaaja sitoutuu maksamaan siitä aiheutuneet kustannukset. Järjestelyistä ja niistä aiheutuvista kustannuksista sovitaan ennakkoon.

Tilapäiset rakenteet

Tilaajalla ei ole oikeutta tehdä muutoksia varaamiinsa tiloihin, pystyttää tai kiinnittää tilapäisiä rakenteita, opasteita tai muuta sopimatta tästä erikseen Messilä Maailma Oy:n kanssa.

Tilaisuuden rakentaminen

Pyydämme toimittamaan viikkoa ennen tilaisuutta yksityiskohtaisen ohjelman, josta selviää:

 • henkilömäärä
 • majoituslista huonejakoineen
 • aikataulu, ateria-ajat ja mahdolliset ruokavaliot
 • tarvittavat kokousvälineet
 • tilaisuuden vetäjä tai yhteyshenkilö
 • valitsemanne tarjoilut

Henkilömäärä

Tilaisuuden henkilömäärä tulee vahvistaa viimeistään viikkoa ennen tilaisuuden ajankohtaa. Tämän jälkeen Messilä Maailma Oy:llä on oikeus laskuttaa tämä henkilömäärä. Mikäli vahvistettu henkilömäärä ylittyy, laskutetaan toteutuneen mukaan.

Ravintolapalvelut

Kaikki tilaisuuden ruoka- ja juomatarjoilut tulee tilata Messilä Maailta Oy:n kautta. Tarjoilutilaukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen tilaisuuden ajankohtaa. Muussa tapauksessa emme voi taata toivottujen tarjoilujen saatavuutta.

Tilaajan vastuu

Tilaaja on velvollinen suojelemaan vahingoilta vuokraamiaan tiloja ja kalusteita. Tilaaja vastaa kaikista vahingoista, joita asiakkaan laitteet, henkilökunta, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat kiinteistölle ja vuokratilan irtaimelle omaisuudelle. Tilaaja vastaa kokouspaikalle tuomistaan laitteista tai irtaimesta omaisuudesta. Tilaaja sitoutuu noudattamaan Messilä Maailma Oy:n henkilökunnan ohjeita talon sekä kalusteiden ja laitteiden käyttöä koskevissa asioissa. Tilaajan tulee nimetä tilaisuudelleen vastuuhenkilö.

Maksuehdot

Laskutus tapahtuu vahvistetun henkilömäärän mukaan. Mikäli vahvistettu henkilömäärä ylittyy, laskutetaan toteutuneen mukaan. Laskutuslisä on 8€. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron. Messilä Maailma Oy pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin ennen varauksen vahvistamista.

Peruutukset

Kokoukset

Tilaajan peruuttaessa tila- tai kokouspakettivarauksensa veloitetaan peruutuskuluja vahvistettujen hintojen mukaan koko varauksen ajalta alla olevan taulukon mukaisesti. Mikäli varaus on tehty lähempänä tulopäivää, sovitaan peruutusehdosta tapauskohtaisesti.

Häät ja muut juhlat

Ennakkoon veloitettua sitovaa varausmaksua ei palauteta. Muutoin toimitaan alla olevan taulukon peruutusehtojen mukaan.

Peruutusehdot 1 - 15 henkilöä 16 - 30 henkilöäyli 30 henkilöä
Ei veloitusta14 vrk aiemmin 21 vrk aiemmin28 vrk aiemmin
50 % varauksen arvosta 7 - 14 vrk aiemmin14 - 21 vrk aiemmin21 - 28 vrk aiemmin
100 % varauksen arvosta alle 7 vrk alle 14 vrkalle 21 vrk